Opinnäytetyökilpailu

Suomen Ergonomiayhdistys ry (ERY) palkitsee vuosittain yhden suomalaisen ergonomian alaan liittyvän yliopisto- tai ammattikorkeakoulutasoisen perustutkinnon tai muun opinnäytetyön 500 euron suuruisella opiskelijastipendillä.

Opiskelijapalkintoa voivat hakea opiskelijat, joiden ergonomian alaan liittyvä yliopisto- tai ammattikorkeakoulutasoinen perustutkinto tai muun opinnäytetyö on valmistunut ja hyväksytty palkitsemista edeltävänä vuonna.

Opiskelijapalkinnon myöntämisessä arvioidaan opinnäytetyötä seuraavista näkökulmista:

• tieteellinen arvo
  • käytännöllinen arvo
  • innovatiivisuus
  • ajankohtaisuus

Opiskelijapalkinnon saajan päättää ERY:n hallitus. Opiskelijapalkinnon saajan julkistaminen ja palkitun opinnäytteen esittely tapahtuu ERY:n kevätkokouksen yhteydessä.

Opiskelijapalkinnon saajan edellytetään kirjoittavan tiivistelmän opinnäytetyöstään julkaistavaksi ERY:n verkkosivustolla.

Palkittuja töitä

Vuosi 2017

Asta Rahkonen ja Heidi Virkkunen: ”Tuki- ja liikuntaelimistön fyysisen kuormituksen analysointi suurtehoimuroinnin aikana”. Valinnan perusteluiksi esitettiin seuraavaa: Suurtehoimuroinnin kuormituksen arviointi on konkreettinen, fyysiseen ergonomian kehittämiseen liittyvä aihe. Opinnäytetyössä menetelminä olivat liikeanalyysipukuun perustuva liikeanalyysi ja strukturoitu kysely. Käytetyt tutkimus- ja analyysimenetelmät ovat tämän laajuiseen opinnäytetyöhön soveltuvia ja relevantteja, ja tulokset kahden eri työtavan työasennoista on havainnollisesti esitetty. Opinnäytetyö antaa perusteltuja, konkreettisia kehitysideoita teollisuusimuroinnin kuormittavuuden vähentämiseen. Opinnäytetyön lyhennelmä on luettavissa täältä.